Luchtkwaliteit meten

TIJDELIJKE AANBIEDING: 
Laat ons gratis een eerste luchtkwaliteitmeting in uw pand uitvoeren en ervaar het gemak van onze slimme sensoren!

Maak HIER een afspraak met ons.

Een goede luchtkwaliteit in binnenruimtes waar veel mensen bijeenkomen, zoals scholen, theaters en horeca, is essentieel voor de gezondheid van de bezoekers, gasten en het personeel. Een onvoldoende geventileerde ruimte verhoogt het risico op COVID-19 en andere aërogene virussen doordat de lucht in de ruimte niet voldoende ververst wordt. 

Verlaag daarom het risico met onze luchtkwaliteitsmeters en ontvang heldere overzichten en automatische alarmeringen vanuit ons platform. Meet de luchtkwaliteit en neem actie op basis van real-time gegevens zodat voor tijdige ventilatie of verlaging van het aantal aanwezigen in een ruimte, kan worden gezorgd.  Onze slimme luchtkwaliteitsmeters meten de temperatuur, luchtvochtigheid én het CO2-gehalte in de ruimte en deelt deze informatie real-time met ons overzichtelijke dashboard. Hiermee krijgt u in één oogopslag inzicht in de luchtkwaliteit van alle ruimtes in het gebouw.

Het is zelfs mogelijk om het dashboard te koppelen aan het gebouwbeheersysteem, om zo alle gegevens in het dashboard inzichtelijk te krijgen, evenals het automatisch laten aansturen van bijvoorbeeld ventilatiesystemen.

Ik wil graag meer informatie!

Wij leveren en installeren alles dat nodig is

Onze luchtkwaliteitsmeters worden in Europa gefabriceerd en werken op basis van LoRaWAN, een communicatieprotocol voor een groot bereik bij lage bandbreedtes. GIGTECH levert alles wat nodig is:

  •  Een communicatie gateway voor het opzetten van een eigen LoRa netwerk 
  • Luchtkwaliteitssensoren, incl batterijen met een levensduur van 2 jaar
  • Het dashboard waarop alle data inzichtelijk wordt weergegeven

GIGTECH installeert de luchtkwaliteitsmeters op de juiste plaats in de gewenste ruimtes. Vervolgens wordt de communicatie gateway op de meest ideale plek geplaatst en aangesloten op het internet. Alle meters worden gecalibreerd en feilloos geintegreerd met het online dashboard. Nu zijn de real-time gegevens via een app of webpagina te bekijken. Het is mogelijk om alarmeringen in te stellen zodat de juiste mensen tijdig worden gewaarschuwd en systemen zo nodig onmiddellijk worden geactiveerd of er kan simpelweg een raam open worden gedaan.

Calculus dashboard

Calculus als betrouwbare partner

GIGTECH is dankzij het partnership met het Belgische Calculus leverancier van een heel breed portfolio aan slimme meters die allemaal hun data in 1 overzichtelijk dashboard kunnen weergeven. Van stroom of waterverbruik tot windsnelheden, geluidsniveaus, trillingen, temperatuur, rookmelders etc. etc.  GIGTECH is specialist in (draadloze) verbindingen en technische installaties, zowel tijdelijk als vast en daarom bij uitstek dé partij voor het compleet ontzorgen van technische oplossingen zoals deze slimme meter, maar ook (Wi-Fi) netwerken, systeembeheer, telefonie en cameratoezicht.

Schuiven naar boven