Sensoren / Internet of
Things

Hoe zou je het vinden als alle belangrijke informatie over al je systemen, bezoekersaantallen en het weer samen zouden komen in één overzichtelijk dashboard? Dat is de kracht van IoT, ofwel Internet of Things. Door de juiste sensoren te plaatsen digitaliseren we allerlei processen en geven je waardevolle informatie over jouw evenement waar je meer in controle bent en kunt sturen op actuele data.

Dit doet GIGTECH samen met Calculus, de leverancier van een uniek dashboard waarvoor wij de Nederlandse reseller en technische installatiepartner zijn.

Groot aanbod aan sensoren

Alle inkomende data in één overzicht

Breed scala aan toepassingen

Geautomatiseerde monitoring

Meet, weet, analyseer en leer

Meten is weten, en wij ondersteunen je hierin. Daarvoor leveren wij de benodigde sensoren die de voor jou belangrijke waarden gaan meten. Deze waarden worden via onze eigen betrouwbare draadloze verbinding verstuurd naar een dashboard. Ook deze verbinding installeren en beheren wij zelf, want anders kun je nooit de garantie geven dat de sensoren hun data kunnen versturen.

En dit kan van alles zijn. Zo kunnen we bij je aggregaten bijvoorbeeld meten of ze wel aan staan en hoeveel diesel er nog in de tank zit. Bij je waterleidingen meten we hoeveel druk hierop staat, of de pompen goed werken en hoeveel water er wordt verbruikt.

We kunnen data inzamelen over de geluidsniveaus, trillingen en bezoekersaantallen van je evenement, maar ook de weersomstandigheden, zoals de temperatuur en windsnelheid. De mogelijkheden zijn ongekend.

Alle gegevens die de sensoren voor jou verzamelen brengen we overzichtelijk bij elkaar in een volledig op maat gemaakt dashboard. Op dit punt heb je al een hoop tijd en moeite bespaard door niet meer handmatig te hoeven meten, maar je kunt nog een stap verder te gaan. We kunnen namelijk de meetwaarden instellen waarbij actie moet worden ondernomen. Zien we dat een apparaat oververhit raakt of dat de druk op een waterleiding afneemt? Dankzij de meldingen kun jij ruim op tijd ingrijpen en problemen voorkomen. In veel gevallen kun je zelfs dit ingrijpen automatiseren, bijvoorbeeld door pompen automatisch te laten activeren bij bepaalde waarden.

IoT is ook buiten evenementen om ontzettend interessant. Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van de luchtkwaliteit in jouw school of bedrijfspand. Dat kan door de temperatuur, luchtvochtigheid en CO₂-gehaltes in de ruimtes te meten, zodat je er zeker van kunt zijn dat het luchtklimaat voldoet aan de eisen van de RIVM en je bezoekers zich in een veilige omgeving bevinden.

Tijdelijke ICT
Voorzieningen

GIGTECH kan op elke plek in Nederland én de rest van Europa een hoogwaardige (internet)verbinding realiseren die aan al jouw eisen voldoet. Vervolgens leggen wij naar wens een compleet en stabiel netwerk aan met vaste en draadloze verbindingen waarop wij onze diensten zoals crowdmanagement of onze slimme sensoren kunnen aanbieden. Dit netwerk wordt nauwkeurig in de gaten gehouden.

Signaleren we problemen? Wij wachten jouw telefoontje niet af, maar gaan gelijk aan de slag en bellen jou naderhand om te melden dat het probleem dat jij nog niet eens hebt opgemerkt al is verholpen.

Permanente ICT
Voorzieningen

Op jouw vaste locatie wil je uiteraard beschikken over een stabiel en veilig netwerk, voor jou en alle andere gebruikers. Of het nu om een bedrijfspand gaat, een groot magazijn of een horecazaak. Wij leveren een betrouwbaar netwerk dat beschermd is tegen uitval en wij houden dit 24 uur per dag voor je in de gaten.

Wij verzorgen dit gehele proces van begin tot eind. Is er nog geen glasvezel? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat dit wordt aangelegd. Na de levering van alle componenten en het opbouwen van het netwerk blijven we betrokken. De veiligheid en stabiliteit van jouw netwerk is onze verantwoordelijkheid. We houden je netwerk up to date en kunnen door 24/7 monitoring direct ingrijpen bij problemen, nog voordat de gebruikers van jouw netwerk hier hinder van ondervinden.

Biddinghuizen

Lowlands

lowlands-alpha 2

Arnhem

GelreDome

GelreDome

Rotterdam

IFFR

IFFR

Of maak een afspraak

We horen graag meer over jouw project en je wensen. Vul dit contactformulier in, dan nemen wij contact met je op om vrijblijvend de mogelijkheden in kaart te brengen.