Arnhem

GelreDome

GelreDome

Aanleg en beheer schaalbaar betaalnetwerk voor GelreDome

GelreDome staat wellicht vooral bekend als thuisbasis van voetbalclub Vitesse, maar leent zich ook uitstekend als locatie voor concerten en andere evenementen. Bij de opening in 1998 was het GelreDome één van de eerste stadions met een dak dat dicht kan, de mogelijkheid om volledig verwarmd te worden en een verplaatsbaar grasveld. Het grasveld waarop de voetbalwedstrijden worden gespeeld staat namelijk op wielen, waardoor het eenvoudig weggereden kan worden. Met een maximale capaciteit van 41.000 bezoekers is GelreDome dan ook dé concertzaal van het oosten.

Sinds 2016 levert GIGTECH zijn diensten aan het GelreDome. Destijds werkte GelreDome nog met muntenautomaten als betaalmiddel voor de horecafaciliteiten, maar de organisatie wilde graag overstappen naar een gesloten betaalsysteem. Niet alleen is een dergelijk systeem eenvoudiger in het gebruik, ook biedt dit de organisatie meer inzichten in de bestedingspatronen van haar klanten. In samenwerking met GIGTECH is de overstap gemaakt naar de GelreDome Wallet. Dit is een betaalkaart die men ter plekke of online kan opladen en waarmee in heel GelreDome contactloos kan worden betaald.

“In samenwerking met de technische leverancier van het betaalsysteem hebben we het gehele betaalnetwerk aangelegd,” vertelt Andrew Rijnbeek, mede-eigenaar van GIGTECH. “De gebouwbekabeling naar alle kassapunten, de switches, firewalls en oplaadpunten; elk noodzakelijk onderdeel van een veilig en betrouwbaar betaalnetwerk. We hebben dit netwerk als ringnetwerk aangelegd en alles dubbel uitgevoerd. Hierdoor garanderen we dat het netwerk operationeel blijft, ook wanneer er bijvoorbeeld ergens een kabelbreuk optreedt.”

“We hebben dit netwerk als ringnetwerk aangelegd en alles dubbel uitgevoerd. Hierdoor garanderen we dat het netwerk operationeel blijft, ook wanneer er bijvoorbeeld ergens een kabelbreuk optreedt.”

Andrew Rijnbeek – GIGTECH

Wanneer GelreDome van voetbalstadion naar evenementenlocatie transformeert, moet het netwerk ook worden uitgebreid. “Wanneer een evenement om 20:00 begint, dan gaan de deuren bijvoorbeeld om 18:00 open en het buitenterrein zelf vaak al veel eerder. De bezoekers die buiten wachten willen we ook van eten en drinken kunnen voorzien. De extra kassapunten en oplaadstations, die hiertoe buiten worden geplaatst bij de horeca, sluiten we tevens aan op het netwerk,” vertelt Rijnbeek. Naast deze vaste cateringpunten zorgt GIGTECH er ook voor dat alle mobiele punten op het netwerk zijn aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan koffiekarren en mobiele biertapkarren.

“In de afgelopen vijf jaar hebben we samen met GelreDome verschillende mooie evenementen neergezet,” vertelt Rijnbeek. “Concerten van The Rolling Stones, Justin Bieber en Rammstein, events als Qlimax, Hard Bass en het Mega Piratenfestijn, maar ook bokswedstrijden, zoals Rico Verhoeven vs Badr Hari.” Voor het betaalsysteem en situaties waarin een tijdelijke uitbreiding van het netwerk wenselijk is, wordt GIGTECH ingezet. “Juist in de combinatie van een vast en tijdelijk netwerk komt onze expertise tot zijn recht,” aldus Rijnbeek.

Gebruikte diensten

  • Connectiviteit
  • Netwerk / Systeembeheer
  • Wi-Fi

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over onze dienstverlening of wil je gelijk in gesprek over de meest passende ICT-oplossing voor jouw situatie? We denken graag met je mee!

Gerelateerde cases

Biddinghuizen

Lowlands

lowlands-alpha 2

Rotterdam

IFFR

IFFR

Deventer

Burgerweeshuis

Burgerweeshuis