VoIP

VoIP staat voor ‘Voice over Internet Protocol’. Het is een technologie waarmee spraakcommunicatie en multimedia-sessies (zoals video-oproepen) over het internet worden verzonden. Dit is anders dan de traditionele telefonie, waarbij gebruik wordt gemaakt van analoge telefoonlijnen.

 

Hoe werkt VoIP?

VoIP zet uw stem om in een digitaal signaal dat via het internet wordt verzonden. Als u belt naar een gewone telefoonlijn, wordt het digitale signaal omgezet in een analoog signaal voordat het de ontvanger bereikt. VoIP kan worden gebruikt op computers, speciale VoIP-telefoons of traditionele telefoons die zijn aangesloten op een speciale adapter. Daarnaast kunt u ook VoIP-diensten gebruiken via uw mobiele telefoon via mobiele data.

 

Voordelen van VoIP:

  1. Kostenbesparing: VoIP is vaak goedkoper dan traditionele telefoondiensten, vooral voor internationale gesprekken.
  2. Flexibiliteit: Met VoIP kunt u bellen vanaf elke plek met een internetverbinding. Dit is ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn of thuiswerken.
  3. Functies: VoIP biedt geavanceerde functies zoals voicemail, doorschakelen, conferentiegesprekken en videobellen.

 

Toepassingen van VoIP:

  • Zakelijk gebruik: Veel bedrijven gebruiken VoIP voor hun interne en externe communicatie vanwege de lagere kosten en flexibiliteit.
  • Persoonlijk gebruik: Individuen gebruiken VoIP voor goedkope of zelfs gratis gesprekken met vrienden en familie over de hele wereld.

VoIP is een krachtige technologie die de manier waarop we communiceren aanzienlijk heeft veranderd, waardoor communicatie toegankelijker en kosteneffectiever is geworden.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op!