Private LTE

Private LTE is een privé mobiel netwerk dat gebruikmaakt van LTE (Long Term Evolution) technologie, dezelfde technologie die wordt gebruikt voor het openbare 4G mobiele netwerk. Het verschil is dat Private LTE specifiek is opgezet voor een bepaalde organisatie of locatie, zoals een fabriek, ziekenhuis, of evenement. Dit netwerk biedt verbeterde beveiliging, betrouwbaarheid en controle vergeleken met openbare netwerken.

Het belangrijkste voordeel van Private LTE is dat het organisaties volledige controle geeft over hun netwerk. Ze kunnen zelf bepalen wie toegang heeft, hoe de data wordt beheerd en welke prioriteit bepaalde soorten verkeer hebben. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die gevoelige informatie verwerken of specifieke eisen hebben wat betreft de prestaties van het netwerk.

Een ander voordeel is de betrouwbaarheid. Omdat het netwerk privé is, is het niet afhankelijk van de belasting van openbare netwerken, wat kan leiden tot betere en consistente prestaties, vooral in gebieden met veel netwerkverkeer.

Private LTE-netwerken zijn ook schaalbaar en flexibel. Ze kunnen worden aangepast aan de grootte en behoeften van de organisatie en kunnen worden uitgebreid als die behoeften veranderen. Dit maakt ze ideaal voor groeiende bedrijven of organisaties die hun netwerk willen aanpassen aan specifieke projecten of evenementen.

Tot slot biedt Private LTE verbeterde beveiliging. Doordat het netwerk niet openbaar is, is het minder vatbaar voor externe bedreigingen. Dit is cruciaal voor organisaties die te maken hebben met gevoelige informatie of die moeten voldoen aan strenge regelgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op!