Firewall

Een firewall is een veiligheidsmaatregel die helpt bij het beschermen van computers en netwerken tegen ongewenste toegang of cyberaanvallen. Je kunt het zien als een digitale poortwachter. Het controleert de inkomende en uitgaande netwerkverkeer en beslist, op basis van vooraf ingestelde regels, of bepaalde data mag doorstromen of niet.

Er zijn twee hoofdtypen firewalls: hardware en software. Een hardware firewall is een fysiek apparaat dat tussen jouw netwerk en de internetverbinding wordt geplaatst. Een software firewall daarentegen, is een programma dat op je computer of server draait, en het verkeer dat door je systeem gaat controleert.

Firewalls zijn essentieel voor het handhaven van de netwerkveiligheid. Ze helpen om ongeautoriseerde toegang tot privénetwerken te voorkomen en kunnen worden gebruikt om het verkeer te beheren en de toegang tot internet te reguleren. Ze zijn een eerste verdedigingslinie tegen virussen, hackers, en andere cyberdreigingen.

Een goed geconfigureerde firewall kan effectief beschermen tegen diverse soorten cyberaanvallen, terwijl het legitieme verkeer toelaat. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers veilig en beschermd blijven tijdens het surfen op het internet of het uitvoeren van online activiteiten.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op!