Publiekstromen meten

Mensen massa

Elk evenement, of het nu op een afgesloten terrein plaatsvindt of in de openbare ruimte, heeft te maken met mensenmassa’s. Er kunnen knelpunten ontstaan in de doorstroming die je graag van te voren wilt zien aankomen. Meer actueel, i.v.m. COVID-19 maatregelen is er een capaciteitslimiet op een terrein of ruimte, en je wilt dit graag automatisch reguleren.

Het meten van publieksstromen is onderdeel van onze oplossingen voor crowdmanagement. GIGTECH biedt hierin meerdere technieken:

  • Het tellen van mensenaantallen die door een doorgang lopen om de exacte bezetting van een terrein of ruimte te weten
  • Het maken van heatmaps, waarin goed te zien is waar de drukte zich vormt en in potentie gevaarlijk kan worden.
  • Het visueel middels camera’s en slimme software in de gaten houden van mensenmassa’s
Ik wil graag meer informatie!

 

De COVID-19 maatregelen de baas

Het wordt mondjesmaat weer toegestaan om mensen toe te laten in je gebouw, openbaar terrein of winkelcentrum. Hieraan zitten bezoekerslimieten gekoppeld, voor het hele gebouw, of per ruimte. GIGTECH biedt een laagdrempelige oplossing om het aantal mensen dat zich in een gebouw, ruimte of straat bevindt exact te tellen. Door middels van het ophangen van speciale tel sensoren worden de inkomende en uitgaande stromen automatisch geteld. Alle informatie wordt realtime weergegeven in ons dashboard. Het is mogelijk om deze informatie ook direct te delen, door middel van het presenteren van de bezetting op een scherm op locatie, maar ook via bijvoorbeeld op een website via een plug-in.

Bezoekers tellen winkelstraat

GIGTECH, uw totaalleverancier voor alle crowdmanagement oplossingen

Videobeelden, real-time bezoekersstatistieken, artificial intelligence toepassingen vanuit de cloud en de gehele meldkamer inrichting, Crowdmanagement oplossingen leunen zeer sterk op een goede (internet)verbinding. De betrouwbaarheid van deze verbindingen is van zeer groot belang voor het veilig kunnen openstellen van publieke ruimtes en evenementen. Elke uitval betekent dat het beeld op zwart gaat en er geen controle meer is over de situatie.

GIGTECH heeft jarenlange ervaring in het bouwen van grootschalige (Wi-Fi) netwerken voor evenementen, beurzen, theaters en poppodia. Als geen ander zijn wij bekend met dagelijks veranderende omstandigheden, wensen of regelgeving en begrijpen hoe erg het succes van het evenement of locatie afhankelijk is van de betrouwbaarheid van de verbinding. Wij zijn totaalleverancier van crowdmanagement oplossingen, van de internetverbinding tot aan de camera, van de telsensor tot aan de dashboardweergave in de meldkamer. Één aanspreekpunt en dezelfde kwaliteit in alle onderdelen van de keten.

Schuiven naar boven