Als de zaal of school weer open gaat…

Eurovisie Songfestival met goede luchtkwaliteit

GIGTECH start campagne voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in publieksruimtes

Een goede luchtkwaliteit in ruimtes waar veel mensen bijeenkomen, zoals concertzalen, clubs, theaters, musea, scholen en horeca, is essentieel voor de gezondheid van bezoekers en personeel. Een onvoldoende geventileerde ruimte verhoogt het risico op verspreiding van COVID-19 en andere aërogene virussen.

Meet de luchtkwaliteit met één slimme sensor per ruimte temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte en waarden, zoals bezoekersaantallen, en onderneem actie op basis van real-time gegevens. Dit kan door tijdige ventilatie of b.v. verlaging van het aantal aanwezigen. GIGTECH levert het Calculus dashboard dat gekoppeld kan worden aan het gebouwbeheersysteem om zo alle data in te laden en weer te geven, maar ook om automatisch bepaalde processen (zoals ventilatie) te laten starten.

Subsidie mogelijk voor culturele sector en onderwijs

Kickstart Cultuurfonds is een fonds opgericht door o.a. de BankGIRO loterij en het ministerie van OCW en levert subsidies aan culturele instanties om ze in staat te stellen weer veilig publiek te ontvangen.

De overheid kent via de gemeente de zogeheten SUVIS-subsidie toe voor het verbeteren van het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen in het basis- en voortgezet onderwijs, zodat elke school de luchtkwaliteit kan verbeteren.

GIGTECH ondersteunt deze initiatieven met een zeer laagdrempelige en doeltreffende oplossing voor het meten en bewaken van onder meer de CO2 luchtkwaliteit en het energieverbruik.

Wij leveren alles wat daarvoor nodig is, en zorgen ervoor dat dit vlekkeloos werkt:

  • Europees gefabriceerde luchtkwaliteit sensoren in alle relevante ruimtes,
  • Het op maat ingerichte Calculus-dashboard, waarop alle data inzichtelijk zijn weergegeven, en
  • Draadloze LoRaWAN-gateway om de sensoren met het dashboard te verbinden.

GIGTECH is de Nederlandse leverancier en integrator van het Calculus IoT-platform. Wij bieden een breed portfolio aan slimme meters, o.a. ook voor stroom-, waterverbruik, windsnelheden, geluidsniveaus, trillingen, temperatuur, rook, beweging, bezoekersaantallen, GPS-trackers, etc. Wij denken graag met je mee om de juiste oplossing voor jullie locatie te kiezen.

Als de zaal of school weer open gaat…
Schuiven naar boven