Over GIGTECH

GIGTECH is een ICT dienstverlener die zich heeft gespecialiseerd in het verzorgen van een stabiel netwerk voor grootschalige evenementen met een tijdelijk karakter. Wij richten ons op de kern: het aanleggen en beheren van bedrade en draadloze netwerken, om iedereen gegarandeerd en tijdig van een goede verbinding te voorzien. Zowel voor de opdrachtgever als voor toeleveranciers. GIGTECH werkt samen met partners die allemaal eenzelfde hoge kwaliteit nastreven. Of het nu gaat om Internet en -straalverbindingen, PIN-apparatuur, ticketverkoop of telefonie, GIGTECH zorgt ervoor dat uw ICT wensen perfect worden uitgevoerd.

Dankzij jarenlange ervaring weten we wat de uitdagingen en valkuilen zijn op een evenement. Zo kunnen verlies van stroom of extreme temperaturen tot gevolg hebben dat ICT systemen uitvallen. Onze apparatuur en systemen zijn zo ingericht dat ze ook in die situaties operationeel kunnen zijn. Voor de grotere evenementen gebruiken wij kant-en-klare mobiele datacenters en knooppunten, voorzien van koeling en aggregaten. Op deze manier verkleinen we de kans op uitval tot het minimale.

Wij hebben grote én kleine evenementen naar volle tevredenheid van stabiele verbindingen voorzien:

Referenties »

DIENSTEN

Productie
Wij spreken zowel de taal van IT wereld als de taal van de productiewereld. Onze medewerkers zijn allemaal doorgewinterde evenementen mensen, met jarenlange ervaring met het reilen en zeilen van een productie. Daarnaast beschikken wij over een groot netwerk van contacten bij allerlei toeleveranciers waardoor interne communicatie tijdens het projects soepel en direct zal verlopen. GIGTECH kan indien gewenst de coördinatie van het IT gedeelte van uw evenement volledig op zich nemen, en alle facetten regelen. Denk hier aan het afstemmen van alle eisen die elke partij, sponsor of toeleverancier nodig heeft, het afstemmen van de gebruikte draadloze frequenties, het regelen van vergunningen en het zoeken naar besparingen door samenwerkingen te zoeken met aanwezige partijen. 

Snelheid
Door de manier waarop wij onze systemen aanleveren kunnen wij de productie tijdens de opbouw zeer snel voorzien van een werkende verbinding. Het maakt niet uit waar het internet vandaan komt, of hoe ver de locaties uit elkaar liggen, dankzij ons mobiele datacenter en bijbehorende knooppunten is uw evenement in no time online. Ook als er nog geen stroomvoorziening aanwezig is!

Zorgvuldigheid & kwaliteit 
Het aanleggen van tijdelijke bekabeling, zeker op een groot terrein, is een hele klus. Kabels zijn gevoelig en mogen nooit in de weg liggen. GIGTECH bekabelt uw evenement op een nette, strakke en veilige manier. Wij leggen nooit kabels zomaar over de grond, maar werken altijd met overspanningen of kabelgoten om de bekabeling te beschermen en een verzorgde uitstraling te geven, ook backstage. Bij het aanleggen van de zogeheten backbone maakt GIGTECH gebruik van hoogwaardige glasvezelkabels die stevig genoeg zijn om zelfs de zwaarste omstandigheden te kunnen doorstaan. Daarnaast maken wij op buitenlocaties, en voor grote afstanden binnen, uitsluitend gebruik van hoogwaardige outdoor UTP kabels die zijn voorzien van een extra beschermmantel.

Telefonie
Doordat de mobiele netwerken bij grote evenementen onvoldoende betrouwbaar zijn, wordt er in de back office vaak teruggevallen op telefonie via de vaste lijn, zeker in het geval van calamiteiten. Bestaande aanbieders bieden deze basisdienst nog steeds aan, maar de kosten zijn vaak hoog. Omdat een alternatief wel dezelfde stabiliteit en zekerheid moet geven als een analoge lijn heeft GIGTECH een eigen oplossing ontwikkeld: GIGTECH VoIP . Een zeer stabiele en betrouwbare telefoniedienst tegen een aantrekkelijk tarief, ongeacht het aantal telefoons dat erop wordt aangesloten.

WiFi
WiFi is niet meer weg te denken van bijeenkomsten waar veel mensen samen komen, maar het is ook vaak een punt van zorg. GIGTECH heeft ruime ervaring opgedaan met grootschalige WiFi, en werkt met de beste en meest geavanceerde apparatuur die beschikbaar is. Wij doen geen loze beloftes, maar informeren u over de mogelijkheden én onmogelijkheden van het gebruik van WiFi tijdens uw evenement. Op locatie monitoren wij de verbindingen en zorgen we waar nodig voor extra capaciteit. Ook het opsporen en bijstellen van mogelijke stoorzenders behoort tot onze dienstverlening.

Veiligheid
Het aanleggen van een netwerk alleen is niet voldoende. Het continu monitoren van het netwerk is essentieel. WiFi zenders kunnen overbelast raken omdat er meer gebruikers op één locatie zijn dan verwacht, maar het netwerk kan ook instabiel of zelfs onveilig worden door virussen of hackers. De engineers van GIGTECH monitoren het netwerk continu en zien alle gebeurtenissen voorbij komen. Hierop nemen we gepaste actie. Bijvoorbeeld door de bron van de storing op te zoeken, of door extra capaciteit bij te plaatsen. Met actieve virus- en malware controles op al het in- en uitgaande verkeer bewaakt GIGTECH het netwerk tegen eventuele cyberaanvallen zodat iedereen tijdens uw evenement op een veilige manier gebruik kan maken van het internet. 

Rapportage
Achteraf kunnen we u als organisator voorzien van allerlei nuttige informatie. Hoeveel gebruikers heeft het netwerk gehad? Wat voor traffic is er gegenereerd? Welke apparaten hadden uw bezoekers bij zich? Dat alles maken wij inzichtelijk met heldere rapportages, zodat u het volgende evenement nog beter kunt inspelen op uw bezoekers.


Benieuwd met welke middelen wij dit voor elkaar krijgen? Neem een kijkje op onze productpagina:

Producten»