Culturele sector

concert hall

TIJDELIJKE AANBIEDING:
Laat ons gratis een eerste luchtkwaliteitmeting in uw pand uitvoeren en ervaar het gemak van onze slimme sensoren!

Maak HIER een afspraak met ons.

Theaters, pop podia, concertzalen en culturele broedplaatsen, het zijn allemaal ruimtes waar veel mensen in samenkomen en langdurig verblijven. GIGTECH is ontstaan vanuit een sterke behoefe uit de culturele sector voor een IT dienstverlener die snel kan schakelen, betrouwbare oplossingen levert en altijd innoveert om aan de behoeftes van deze sterk veranderende sector te voldoen. Wij leveren aan de culturele sector onder meer:

 • Luchtkwaliteit metingen (CO2, temperatuur, luchtvochtigheid) om weer veilig de deuren op te kunnen doen!
 • Robuuste Wi-Fi omgevingen voor het verzorgen van snelle en stabiele verbindingen voor alle devices, voor publiek, audio/video en medewerkers.
 • Slimme sensoren voor het registreren van waardes die van belang zijn voor duurzaamheid en leefklimaat zoals stroom verbruik en DB metingen.
 • VoIP telefonie, voor een kostenefficiente telefonieomgeving op basis van IP, al vanaf 1 toestel!
 • Systeembeheer waarbij wij het (Wi-Fi)netwerk en alle essentiële servers beheren zodat de productie afdeling zich volledig op de show kan richten.
 • Tijdelijke voorzieningen voor seminars, livestreams, uitbreiding naar buiten of gewoon als tijdelijke opschaling waar dit nodig is.
Ik wil graag meer informatie!

Subsidie mogelijk voor culturele sector

Voor het weer veilig openstellen van o.a. theaters en poppodia is een goede luchtkwaliteit essentieel. Kickstart Cultuurfonds is een fonds opgericht door o.a. de BankGIRO loterij en het ministerie van OCW en levert subsidie aan culturele instanties om ze in staat te stellen weer veilig publiek te ontvangen.  GIGTECH levert hiertoe een zeer laagdrempelige oplossing: slimme sensoren op batterijen (met een batterijduur van 2 jaar) die de CO2 gehalte, temperatuur en luchtvochtigheid kunnen meten. Deze sensoren zijn eenvoudig in elke ruimte te bevestigen. De meetgegevens worden via een LoRaWAN verbinding draadloos verstuurd naar ons dashboard, waarin alle waardes per lokaal inzichtelijk worden weergegeven. Desgewenst zijn er alarmeringen in te stellen wanneer de waardes bepaalde grenzen overschreiden. Er kan nu actief en preventief actie worden ondernomen op specifieke ruimtes, door simpelweg de ramen open te doen, de luchtbehandeling meer te laten zuiveren of de bezetting van de zaal te verlagen. Alle data wordt opgeslagen en kan achteraf in overzichtelijke rapporten gepresenteerd worden. Indien er automatische ventilatiesystemen of ramen aanwezig zijn kan er een brug geprogrammeerd worden tussen beide systemen voor een volledig geautomatiseerde omgeving.

Theater Islemunda 1,5 meter setting

GIGTECH, uw partner voor al uw IT technische vraagstukken

GIGTECH heeft jarenlange ervaring in het bouwen van grootschalige (Wi-Fi) netwerken voor evenementen, beurzen, theaters en poppodia. Als geen ander zijn wij bekend met dagelijks veranderende omstandigheden, wensen of regelgeving. Heeft u een uitdaging met uw (Wi-Fi)verbindingen, livestreams, verbindingen tussen audio apparatuur of heeft u simpelweg een IT partij nodig die uw gebruikers en systemen kan ondersteunen, GIGTECH denkt mee en zoekt altijd de perfecte samenwerking tussen beide partijen op. Wij gebruiken enkel betaalbare apparatuur van hoge kwaliteit en leveren flexibele en meedenkende IT support medewerkers. 

Private-LTE Pinkpop

Innovatie als drijfveer

Stilstand is achteruitgang, ook in de snel veranderende evenementen wereld. GIGTECH blijft zoeken naar innovatie die de sector verder kan helpen. In 2019 is de evenemententak van Triple A Networks overgenomen waardoor wij nu private LTE (4G én 5G) kunnen leveren. De meest betrouwbare draadloze connectiviteits oplossing voor:

 • Mobiele PIN midden in een grote drukke zaal
 • Livestreams van mobiele camera’s
 • Bodycams voor beveiligers
 • Virtual Reality toepassingen
 • Aansturing van A/V apparatuur ongeacht de locatie in de zaal

In 2021 is GIGTECH een partnership aangegaan met het Belgische Calculus en daarmee  de Nederlandse distributeur en integrator geworden van het complete portfolio aan slimme sensoren en het bijbehorende dashboard.

Schuiven naar boven