Stroomverbruik meten

KWH meter

Duurzaam worden staat bij de meeste organisaties hoog op de agenda. In veel gevallen worden de meest voor de hand liggende oorzaken aangepakt, zoals het vervangen van traditionele lampen voor LED en het aanleggen van zonnepanelen op het dak. 

Maar wat is het effect van deze verbeteringen? Hoeveel stroom verbruik je, en hoeveel wordt er opgewekt of juist bespaard? Hiervoor zijn onze slimme energiemeters bedoeld, zij kunnen overal tussen geplaatst worden om van hele groepen tot losse contactdozen het verbruik te meten en alle waardes inzichtelijk te maken in ons dashboard.

Stroom besparen? Geen probleem, de slimme meters kunnen ook de stroomtoevoer onderbreken op gezette tijdstippen of manueel, volledig op afstand. Ook kan dit gecombineerd worden met andere sensoren zoals een bewegingmelder voor een volledig geautomatiseerd systeem. Op deze slimme manier kun je het stroomverbruik zoveel mogelijk onder controle te houden.

Voor scholen gemeenschappen geldt het meten en besparen op het stroomverbruik zelfs als eis om aanspraak te kunnen maken op de zogeheten SUVIS subsidie regeling!

 

Ik wil graag meer informatie!

Wij leveren en installeren alles dat nodig is

Onze stroomverbruikmeters worden in Europa gefabriceerd en werken op basis van LoRaWAN, een communicatieprotocol voor een groot bereik bij lage bandbreedtes. GIGTECH levert alles wat nodig is:

  • Een communicatie gateway voor het opzetten van een eigen LoRa netwerk 
  •  stroomverbruikmeters, geinstalleerd op de afgesproken locaties
  • Het dashboard waarop alle data inzichtelijk wordt weergegeven

GIGTECH installeert de stroomverbruikmeters op de juiste plaats op de gewenste locaties. Vervolgens wordt de communicatie gateway op de meest ideale plek geplaatst en aangesloten op het internet. Alle meters worden gecalibreerd en feilloos geintegreerd met het online dashboard. Nu zijn de real-time gegevens via een app of webpagina te bekijken. Het is mogelijk om alarmeringen in te stellen zodat de juiste mensen tijdig worden gewaarschuwd en systemen zo nodig onmiddellijk worden geactiveerd of er kan simpelweg een raam open worden gedaan.

Calculus KWH dashboard example
Smartplug

Calculus als betrouwbare partner

GIGTECH is dankzij het partnership met het Belgische Calculus leverancier van een heel breed portfolio aan slimme meters die allemaal hun data in 1 overzichtelijk dashboard kunnen weergeven. Van stroom of waterverbruik tot windsnelheden, geluidsniveaus, trillingen, temperatuur, rookmelders etc. etc.  GIGTECH is specialist in (draadloze) verbindingen en technische installaties, zowel tijdelijk als vast en daarom bij uitstek dé partij voor het compleet ontzorgen van technische oplossingen zoals deze slimme meter, maar ook (Wi-Fi) netwerken, systeembeheer, telefonie en cameratoezicht.

Schuiven naar boven