GIGTECH en Calculus gaan voor een sterk partnership.

Calculus dashboard

Met trots kunnen wij meedelen dat GIGTECH B.V. samen met Calculus (EYWA B.V) een partnership is aangegaan voor de verkoop, installatie en ondersteuning van het Calculus IoT-platform in Nederland.

Het complete en revolutionaire IoT-platform van Calculus heeft ondertussen zijn nut al bewezen op tal van gerenommeerde events. Op festivals zoals Tomorrowland, Pukkelpop en GMM levert het systeem de broodnodige informatie aan de organisatoren en hun onderaannemers. Elektriciteits- en (afval)waterverbruik, bierconsumptie, windsnelheden, geluidsniveaus en bezoekersaantallen worden moeiteloos centraal in kaart gebracht.

Oplossingen tijdens de pandemie

Tijdens de COVID-19 pandemie laat de flexibiliteit van het platform zich kenmerken doordat het de bezoekersaantallen in winkelstraten, pretparken en eventlocaties kan weergeven. Ook kan het platform ingezet worden om de luchtkwaliteit in gebouwen en tijdelijke accommodaties inzichtelijk te maken. Op basis van deze metingen kan door de organisatie doelgericht gehandeld worden. In Nederland en België worden vandaag al tal van XL Teststraten uitgerust met CO2-sensoren en rookmelders. Ook de stroomconsumptie van de aggregaten wordt gemonitord via het platform van Calculus.

Luchtkwaliteit

GIGTECH gaat het Calculus-platform onder meer leveren voor het monitoren van de luchtkwaliteit (CO2, luchtvochtigheid, temperatuur en energieverbruik) m.b.v. eenvoudig aan te brengen sensoren. Dit voor diverse klanten, zodat onderwijsinstellingen en publiekslocaties, waaronder muziekclubs, theaters, bioscopen en congrescentra. Hiermee kunnen zij realtime inzien wat de CO2-waardes in ruimtes zijn, tijdig ventileren en veilig mensen ontvangen. Ook is de historie en ontwikkeling van deze waardes vast te leggen zodat hierop gerapporteerd kan worden. Binnen het dashboard kunnen onder meer ook energieverbruik, bezoekersaantallen en andere meetbare data, inclusief die uit gebouwbeheersystemen, overzichtelijk worden weergegeven.

Subsidies

Klanten in het onderwijs kunnen gebruik maken van de SUVIS-subsidieregeling van RVO voor het meten en verbeteren van luchtkwaliteit en energieverbruik. De culturele sector kan voor de aanschaf van het platform een beroep doen bij het Kickstart Cultuurfonds. Dankzij deze regelingen wordt het aanschaffen van een professioneel en toekomstvast systeem voor iedereen bereikbaar!

Calculus gateway

“Het Calculus platform heeft zicht in de afgelopen jaren ruimschoots bewezen op diverse evenementen en de groei in toepassingen tijdens de COVID-19 crisis geeft des te meer aan dat dit platform voor elk bedrijf of evenement dat real-time inzicht wil krijgen in zijn omgeving een goede investering voor de toekomst is Het eerste doel van deze samenwerking is om de evenementenbranche, het onderwijs en de horeca in Nederland te voorzien van luchtkwaliteitsmetingen, zodat elke sector weer verantwoord zijn deuren kan openen.”

Andrew Rijnbeek (mede-eigenaar GIGTECH)

“Calculus heeft met GIGTECH als Nederlandse connectiviteits- en technisch installatiepartner een optimale partij voor advies, installatie en ondersteuning van haar producten.”

Rob van Dun (CEO Calculus):

#GIGTECH #calculus #IOT #CO2 #luchtkwaliteit #SUFIS #Kickstartcultuurfonds

GIGTECH en Calculus gaan voor een sterk partnership.
Schuiven naar boven