Film Festival Rotterdam weer een succes

De 46e editie van het International Film Festival Rotterdam is voorbij. Met 314.000 bezoekers heeft het festival een persoonlijk record te pakken! GIGTECH is sinds vorig jaar ‘official supplier’ van dit toonaangevende festival in de filmwereld. Met ruim 8 filmlocaties verspreid door Rotterdam bezet dit enorme evenement gedurende 10 dagen de havenstad.

GIGTECH heeft het evenement letterlijk ‘aan elkaar geknoopt’. Films worden via het Rotterdamse glasvezelnetwerk (de Glazen Maas) via 1 centraal punt naar de diverse filmzalen verstuurd. Hiervoor heeft GIGTECH een backbone netwerk aangelegd dat snelheden tot 10Gb/s mogelijk maakt tot aan de projectruimtes in de diverse zalen. Ondanks dat de vestigingen uit elkaar liggen is er toch 1 centraal beheerd netwerk gecreëerd wat maximale flexibiltieit beidt voor alle partijen die willen aankoppelen. Narrowcasting – Ticketverkoop – horeca kassa – en kantoornetwerken waren overal beschikbaar, en media partijen konden eenvoudig inprikken in 1 vestiging, en binnen hetzelfde netwerk het signaal in een andere vestiging weer ontvangen.

Naast de gebruikelijke stabiele verbindingen is er ook in de ruimtes die niet over een publiek WiFi netwerk beschikken een eigen IFFR WiFi netwerk gemaakt, zodat de internationale bezoekers eenvoudig alle informatie over het festival en de stad Rotterdam online konden opzoeken.

Film Festival Rotterdam weer een succes
Schuiven naar boven