Nieuws

Van Lowlands naar New Horizons

27 augustus 2017

De augustus maand staat voor GIGTECH traditioneel in het teken van Lowlands, waar ruim 3 weken hard is gewerkt voor de 25e (jubileum) editie van A Campingflight to Lowlands Paradise. Deze editie was weer groter dan ooit. Er is weer een gigantisch netwerk uitgerold om deze stad met 55.000 bewoners van internet te voorzien. Met de aangescherpte beveiligingsmaatregelen is dit jaar naast de vaste verbindingen voor productie, artiesten, betaalsystemen en publieks WiFi ook een uitgebreid netwerk aangelegd voor de vele beveiligings camera's en het toegangs systeem van Playpass, welke een WiFi netwerk nodig heeft bij alle ingangen die het terrein heeft.

Na een hele korte afbouw in Biddinghuizen is het meeste materiaal ingeladen voor hun eerste reis naar Duitsland, waar GIGTECH in opdracht van ALDA het nieuwe New Horizons festival van een stabiel netwerk mocht voorzien. Op de Nürburgring is in recordtijd een netwerk uitgerold om productie, de camping en het cashless betaalsysteem dat het gehele terrein bestrijkt te voorzien van verbinding. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van het aanwezige glasvezelnetwerk, maar ook de naburige achtbaan is gebruikt om bij de veraf gelegen campings ook een netwerk te kunnen bouwen.

De 2 festivaldagen zijn geheel probleemloos verlopen ondanks de zware regenbuien die met name vrijdag over het festivalterrein trokken. De stroom viel er wat vaker uit dan normaal op diverse plekken op het terrein, maar dankzij de met UPS uitgeruste netwerkswitches en unieke monitoring kon er zonder stress snel geacteerd worden.

Het drukke seizoen is nog niet voorbij, want de voorbereidingen voor de outdoor show van Volbeat zijn al in volle gang.

terug naar overzicht
NewHorizons3